De vliegramp op 17 juli 2014 heeft het leven van veel Nederlanders ingrijpend veranderd. De vraag 'hoe nu verder?' dringt zich op allerlei momenten en in allerlei situaties op. Dit Informatie en Verwijs Centrum (IVC) biedt nabestaanden en mensen in de directe kringen daaromheen, zoals collega's, scholen en (sport)verenigingen een centrale plek voor informatie en advies.

Besloten gedeelte voor nabestaanden

Voor nabestaanden is er een besloten gedeelte op deze website waarin u elkaar online kunt ontmoeten om uw verhaal te delen en vragen te stellen. In deze omgeving wordt informatie gedeeld van Slachtofferhulp Nederland, overheid, politie en het Openbaar Ministerie die alleen bestemd is voor de directe nabestaanden.

Contact met Slachtofferhulp Nederland

Wilt u uw verhaal kwijt of heeft u een praktische vraag? U kunt contact opnemen met een van onze medewerkers via telefoonnummer 0900-0101* (ma-vr 09.00-17.00 uur) of via het contactformulier op onze website.

Mensen die vanuit het buitenland in contact willen komen met een van onze medewerkers kunnen een e-mail sturen naar centraleservicelijn@slachtofferhulp.nl. Vervolgens neemt een medewerker van Slachtofferhulp Nederland contact met u op. Onze hulp is altijd gratis.

Over deze website

Dit Informatie- en Verwijscentrum (IVC) biedt nabestaanden en andere betrokkenen een startpunt met informatie en adviezen in deze moeilijke periode. Voor nabestaanden is er een besloten gedeelte waar zij extra informatie kunnen lezen en online lotgenoten ontmoeten.

Het IVC is een samenwerkingsverband tussen de Rijksoverheid, de politie, Impact (partner in Arq), het Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp Nederland. De redactie van het IVC ligt in handen van Slachtofferhulp Nederland en Impact/Arq. Berichten op de website en het besloten gedeelte worden geplaatst op verzoek van of in nauwe samenwerking met de overige partners.